Anouska Koster tekent bij Dolmans

De Westereen

Het internationale vrouwenteam van Dolmans Landscaping heeft voor volgend jaar twee nieuwe rensters aan het team kunnen toevoegen. Het gaat om twee WK-gangers bij de junior-vrouwen: Anouska Koster en Pauliena Rooijakkers.

Anouska Koster uit De Westereen werd vorige week vrijdag nog 23{+e} in de wegwedstrijd voor junior-vrouwen in Kopenhagen en dat na een lelijke val in de beginfase van de koers. Ze reed na haar val in één stuk de opgelopen achterstand naar het peloton weer goed. Deze actie wekte bewondering omdat ze helemaal alleen moest terugkomen. Deze extra inspanning kostte haar een zekere top tien klassering in het eindklassement, want hoewel ze over rappe benen beschikt kon zo nu niet echt meer potten breken toen het op een massasprint aankwam. Koster rijdt jaar voor WV Otto Ebbens en won in het tricot van de wielervereniging uit De Westereen afgelopen seizoen onder meer een rit in de Omloop van Borsele en de Omloop van de IJsseldelta. Ook werd zij derde op het NK tijdrijden. Rooijakkers (De Kempen) was dit jaar tweede op datzelfde NK tegen de klok en legde beslag op de dertiende stek op het WK tijdrijden. De beide rensters komen in hun team ook hun generatiegenoot Karen Elzing (WSV Emmen) tegen, die al eerder door de Dolman-ploeg werd gecontracteerd. Ploegleider Bart Faes is blij met de komst van de nieuwe talenten. ,,We zetten in het Dolmans Landscaping Team nadrukkelijk in op de opleiding van talent en weten ons daarmee ook te onderscheiden van andere internationale ploegen. We hebben met de huidige groep de voorwaarden weten te scheppen waardoor jonge rensters zich goed hebben weten te ontwikkelen. Nu hopen we dat ook deze drie talenten te begeleiden bij hun streven een eerste stap richting de top van het vrouwenpeloton te zetten.''' De Dolman-formatie hoopt binnenkort ook een tweede Nederlandse kopvrouw aan de ploeg toe te voegen om naast Martine Bras de equipe te dragen.

Auteur

redacteur