Ben Haverkort te gast bij v.v. Buitenpost

Buitenpost

Tot sinds kort was Ben Haverkort actief als scheidsrechter in de Eredivisie. Reden voor wedstrijdsecretaris en -coördinator Joop de Haan van de voetbalvereniging Buitenpost om de voormalig arbiter uit te nodigen op sportpark De Swadde in Buitenpost om eens te vertellen over zijn loopbaan als fluitist.

,,Haverkort komt zijn verhaal doen aan ons eigen scheidsrechterskorps bij de club. Maar ik nodig niet alleen alle scheidsrechters uit die wekelijks voor Buitenpost van de mini-pupillen tot de senioren vrijwillig hun wedstrijden fluiten, maar ook alle andere leden van de vereniging zijn van harte welkom. Vooral zie ik natuurlijk graag jongens en meiden komen die het ook wel leuk lijkt om eens leiding aan een wedstrijd te geven,'' aldus Joop de Haan. Zelf was hij jarenlang als scheidsrechter actief op de velden in het amateurvoetbal, maar tegenwoordig neemt hij als assistent de vlag ter hand bij eersteklasser Buitenpost. ,,Daarnaast fluit ik nog eens een wedstrijdje bij de jeugd en ook ben ik regelmatig assistent bij de A1-junioren, tenminste als dat op zaterdag samen kan gaan.'' Als wedstrijdcoördinator van de vereniging stelt De Haan ook de leidsmannen en soms meiden aan voor alle duels die bij Buitenpost in het weekend op sportpark De Swadde worden afgewerkt. ,,Dat zijn er heel veel, want de club groeit nog steeds. We zijn het seizoen begonnen met meer dan 500 actieve leden. De competitie begon zelfs met negentien thuiswedstrijden, dus daar moeten dan allemaal scheidsrechters voor worden aangesteld. Dus zijn er steeds meer mensen nodig die een wedstrijd willen fluiten. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe aanwinsten voor ons eigen scheidsrechterskorps bij de club. Zo fluiten ook de spelers van de A-selectie zo nu en dan een wedstrijd op de vroege zaterdagmorgen, zodat ze 's middags gewoon topfit aan de wedstrijd met het eerste kunnen beginnen. Als een speler van het eerste elftal hun scheidsrechters is, vinden onze pupillen dat geweldig. Het zijn toch hun helden.'' Van 7 tot en met 16 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Scheidsrechter en worden arbiters in het zonnetje gezet. ,,Ook wij als v.v. Buitenpost zullen onze waardering laten blijken aan onze scheidsrechters, onder andere door hen uit te nodigen om op maandagavond 10 oktober om half acht naar de kantine op De Swadde komen voor een gezellig en leerzame avond met Ben Haverkort.''

Auteur

Reinier Zwart