Racer Rinze Luimstra kampioen KNMV Supercup 1000

ASSEN

Op een zonovergoten TT-circuit in Assen heeft Rinze Luimstra van team RS Racing uit Harkema zaterdag de KNMV Supercup 1000 gewonnen.

Er werden nog twee races afgewerkt voor het kampioenschap, waarbij Luimstra de eerste startplaats op de grid mocht innemen. In de kwalificatietraining klokte hij de snelste tijd van 1.43.18. Tijdens de eerste race kwam Luimstra slecht uit de startblokken en moest zijn concurrenten René Schokker uit Wolvega en Edje van Weel uit Bleiswijk voor laten gaan. Bij winst van de race zou het kampioenschap al zijn behaald. Luimstra herstelde halverwege de race goed en ging als winnaar over de streep. Zijn concurrenten Schokker en Van Weel kwamen respectievelijk als tweede en derde over de finish. Al stond er niets meer op het spel, de tweede race kreeg nog een verrassende wending in de laatste ronde. Luimstra had een prima start en bleef als tweede achter René Schokker volgen. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Luimstra als eerste over de start-finishlijn en dacht ook deze race te hebben gewonnen. Hij werd echter met volle snelheid ingehaald door Frank de Lange uit Winschoten, die hij de zege moest laten. Luimstra herstelde snel en werd alsnog verdienstelijk tweede. René Schokker kwam als derde over de eindstreep. Met in totaal vijf overwinningen en twee maal een tweede plaats werd Luimstra 's avonds in Assen gehuldigd als kampioen van de KNMV Supercup 1000. Zijn eerste seizoen in de Supercup 1000 heeft hij met succes bekroond als terechte winnaar met in totaal 174 punten. Op de tweede plaats in het klassement eindigde René Schokker uit Wolvega met 137 punten. Op de plaatsen drie, vier en vijf eindigden drie renners met elk 114 punten, waaronder Durk Piter Bijma van racingteam Gerkesklooster-Stroobos op de vierde plaats. In 2012 wil Rinze Luimstra uit gaan komen op de hoogste trede in de Nederlandse wegracesport, te weten de Dutch Superbike's. Dit staat en valt echter met budget en sponsoren. Op de foto: het podium van de eerste race met vanaf links René Schokker (tweede), winnaar Rinze Luimstra en Edje van Weel (derde). Foto: Oeds Zandstra

Auteur

Reinier Zwart