Initiatief voor Bonifatius De Musical

Dokkum

Bonifatius opnieuw in Dokkum. In het jaar 754 na Christus werd Bonifatius bij Dokkum vermoord. Alle Nederlanders leerden het vroeger op de lagere school uit hun hoofd, al is dat al twintig jaar in het moderne basisonderwijs niet meer het geval.

De aanslag door heidense Friezen op een van de beroemdste christelijke missionarissen in Europa was het begin van Dokkum als internationale bedevaartsplek. ‘Bonifatius De Musical' is een Nederlandse bewerking van de gelijknamige Duitse rockmusical uit Fulda over het turbulente leven van de vroeg middeleeuwse heilige en kerkhervormer. De uitvoering is op touw gezet door Stichting 754 en staat gepland voor de zomer van 2012 in de Bonifatiuskapel, het historisch bedevaartscentrum van Dokkum. Het stichtingsbestuur, onder voorzitterschap van oud-wethouder Rudolf J. Boersma en met initiatiefneemster Corryna Koopmans, wil een Nederlandse bewerking van de Duitse musical. Uitvoering van de musical komt in handen van een professioneel artistiek team dat zorg draagt voor samenwerking van professionele spelers en amateurtalent uit Noord Nederland op het gebied van muziek en theater. Medio november komt Stichting 754 met een uitgebreide perspresentatie.

Auteur

redacteur