Garnalenkotter aan de grond gelopen

Schiermonnikoog

Dinsdagavond is rond half elf de garnalenkotter LO 44 van Lauwersoog bij paal 7 op het strand van Schiermonnikoog aan de grond gelopen. Door een motorstoring was het schip uit de koers geraakt.

De eilander reddingboot Koning Willem 1 heeft een poging gedaan om het schip van het stand te krijgen maar door zware zeegang en ondiepten moest men de poging staken. Het bergingsvaartuig Hurricane van rederij Noordgat van Terschelling vertrok vanmorgen om half zes van Terschelling en was rond half acht bij de gestrande kotter. De duikers Daan en Bart van Zandwijk van Terschelling hebben een tros overgebracht en toen was het wachten op hoog water. Om tien voor elf trok de Hurricane de Orka van het strand en kon de reis naar Lauwersoog beginnen. Experts van bureau Pelt en Co hebben de berging bijgewoond.

Auteur

redacteur