Duo ingesloten na vondst hennep, harddrugs en nepwapen

Marum

De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Hoge Herenweg een 44–jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden inwoners van Marrum, aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs.

De agenten die in de woning waren en onderzoek instelden in verband met een bedreiging, troffen hier een tweetal kleine hennepkwekerijen aan. In een kweekkast beneden in de woning werden 141 stekjes aangetroffen, terwijl in een kledingkast boven in de woning dertig stekjes en 29 grotere hennepplanten werden aangetroffen. Vervolgens werden er nog een kleine hoeveelheid harddrugs vermoedelijk, XTC en amfetamine, gevonden. In een andere ruimte werd een nepvuurwapen aangetroffen. De drugs en het imitatiewapen werden in beslag genomen. De beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Auteur

redacteur