Middenstanders scoren met voetbalplaatjes

Buitenpost

Maandag ging de voetbalplaatsjesactie van de v.v. Buitenpost van start en meteen was er bij de winkeliers een run op de stickers.

Vanmiddag kwamen de leden massaal naar de kantine van de club op sportpark De Swadde om hun bijbehorende gratis verzamelalbum in ontvangst te nemen. Hierin kunnen zij alle 433 voetballende leden ieder op zijn eigen plaatje bij zijn of haar eigen elftal plakken. ,,Er zijn in totaal 433.000 voetbalplaatjes gedrukt. Deze worden in zakjes met vijf plaatjes door de deelnemende ondernemers in Buitenpost cadeau gedaan bij aankopen,'' aldus Keurslager Jan van der Bijl. Samen met Grietje Kommerie van V&B Sport nam hij het initiatief voor de spaaractie, waarmee de middenstanders enorm scoren. Aan voorzitter Paul Olijve van de v.v. Buitenpost vanmiddag de eer om in een bomvolle kantine namens hoofdsponsor De Haan Westerhoff Zonwering uit Drachten de eerste verzamelalbums uit te reiken aan het jongste en oudste lid van de vereniging. Eerste kreeg Mels Hamstra zijn prachtige verzamelboek uitgereikt. ,,Ik ben na de vakantie begonnen met voetballen en zit in Buitenpost MP2. Ik vind de plaatjes prachtig,'' glunderde de jongste aanwas. Vervolgens overhandigde Olijve het tweede exemplaar aan Foppe de Haan. ,,Ik ben bezig aan mijn 44e seizoen bij Buitenpost. Ik voetbal in het vijfde, maar ben hier begonnen in het eerste elftal op zaterdag. Als jongetje van tien jaar werd ik lid van de zaterdagjeugd in De Wilp. Na mijn diensttijd ging ik spelen in het eerste zaterdagelftal van SVMH (Niebert) en toen ik in Buitenpost kwam wonen werd mij aangeraden om bij Kollum te gaan voetballen. Daar speelde men toen in de KNVB. Na vijf seizoenen Kollum klopte Buitenpost aan en ben ik hier in het eerste gaan spelen, nu dus ruim 44 jaar geleden. Buitenpost is een echte familieclub voor jong en oud, dat bewijst deze actie wel weer. Geweldig, wie had dat gedacht. Ik nog eens op een voetbalplaatje.'' Terwijl daarna alle leden hun albums in ontvangst namen werden tegelijkertijd door de deelnemende winkeliers en bedrijven fotograaf Hans Zwamborn en jeugdbestuurslid Jitske Kuiper in het zonnetje gezet. Zwamborn omdat hij iedere speler keurig vastlegde op een voetbalplaatje en Kuiper omdat zij alles rond het verzamelalbum in goede banen wist te leiden, een heel karwei. Ze kregen een prachtig boeket bloemen en een voetbaltas vol artikelen van de deelnemers. Het Blauwkes Voetbalplaatjesverzamelalbum is een prachtig stukje werk geworden met daarin afgedrukt alle teamfoto's en vele actiefoto's van het afgelopen seizoen. De voetbalplaatjes worden zes weken lang in het dorp bij aankopen cadeau gedaan bij COOP supermarkten, The Readshop, groenteman Schipper AGF, Rabobank, Eethuisje It Twaspan, V&B Sport, Modique, Texaco W.S. Veenstra, Hedera, Echte Bakker Joh. Gouma, Keurslagerij Jan en Geertje van der Bijl, Be Different, Juwelier Sidia en kapsalon Haarzaak.

Auteur

redacteur