Opnieuw zege voor volleybaldames VCS

Surhuisterveen

De volleydames van VCS hebben donderdag in de ‘eigen' Surventohal in Surhuisterveen gespeeld tegen Reva dames 2 uit Gorredijk. De Feanster formatie zegevierde met 3-1.

VCS en Reva staan in de ranglijst van de competitie dichtbij elkaar. Met het oog op de stand beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Door slordig spel en persoonlijke fouten zag VCS de eerste set met 19-25 verloren gaan. Trainer Jan van der Veen van de Feanster formatie was verre van tevreden over het spel van zijn dames. Het advies was dan ook ‘ snel vergeten en op naar de volgende set'. De tweede set won VCS met 25-16. De zege kwam tot stand door minder persoonlijke fouten en de spelverdeling van Angela en Willy ging beter wat resulteerde in goede aanvallen door Gerlinde, Froukje en Anneke. Halverwege de derde set dreigde het voor VCS mis te gaan. Maar door het goed wegleggen van ballen naast het blok door Gea werd deze set met 25-19 gewonnen. De vierde set ging gelijk op. De keiharde aanval van Willy was het keerpunt en resulteerde in een 25-23 setwinst voor de oranjehemden. Coach Jan van der Velde moest het ook deze wedstrijd weer doen met maar zes dames. Hij was erg in z'n nopjes met de 3-1 overwinning in deze 95 minuten durende wedstrijd. VCS - gesponsord door Werkman Brillen en Contactlenzen - speelt vrijdag uit tegen SNVV dames 2.

Auteur

redacteur