Sterkste man op De Reinbôge

Twijzelerheide

Vanmorgen was de Hulk van Scharnegoutum Jan Wagenaar te gast op De Reinbôge in Twijzelerheide. Hier werd op feestelijke wijze de Kinderboekenweek afgesloten met een Grote Rekendag. Sterke man Jan Wagenaar opende op heldhaftige wijze deze dag.

Nadat alle groepen met behulp van het draaiende rad hun yell hadden laten horen, nam krachtpatser Wagenaar het op tegen directeur Renkema van de school in een potje touwtrekken. Natuurlijk had Jan Wagenaar als Sterkste man van Nederland geen moeite om dit één-tegen-één duel te winnen, al weerde Renkema zich kranig. Zelfs toen alle kinderen mee mochten helpen was het team van Jan Wagenaar niet te verslaan. Ook in de groepen werd de proef op de som genomen. Meesters en juffen werden opgetild en zelfs vier kinderen tegelijk optillen was voor de spierbundel geen probleem. De kinderen genoten enorm van het bezoek en ook Jan Wagenaar beleefde door het enthousiasme van de leerlingen en leerkrachten een geweldige ochtend. In de groepen werden daarna nog spelletjes op het gebied van kansen berekenen, combineren en redeneren gedaan. Aan het eind van de ochtend gingen de kinderen voldaan met foto's van Jan Wagenaar, handtekeningen van de krachtpatser, een heus diploma en mooie verhalen naar huis.

Auteur

redacteur