Politie zoekt getuigen van steekpartij

Munein

De politie komt graag in contact met getuigen van een zware mishandeling van een 31-jarige man uit Gorredijk.

In de nacht van zaterdag op zondag agenten rond half vier na een melding een zwaar gewonde man aan op de Dokter Kijlstraweg in Munein. De man werd bij het verlaten van een café, aan diezelfde weg, belaagd en gestoken met een steekwapen. Met meerdere steekwonden is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Inmiddels is bekend dat het slachtoffer stabiel en aanspreekbaar is. Zijn vriendin raakte licht gewond nadat zij tussen de belagers en het slachtoffer was gesprongen. De daders gingen er vandoor. Gewaarschuwde agenten troffen hen na een zoekactie niet aan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft de locatie van het incident enige tijd afgezet voor sporenonderzoek. De mogelijke aanleiding van dit incident is een eerdere mishandeling waar het slachtoffer recent bij betrokken was. In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van dit incident. Mogelijk zijn er in de horecagelegenheid of daarbuiten foto's en filmpjes gemaakt. Dit kan de politie helpen om te achterhalen wie de daders zijn. Het foto en beeldmateriaal is te uploaden via de opsporingswebsite van de politie Fryslân: www.dadergezocht.nl. Onder het menu 'uploaden beeldmateriaal' is het materiaal te verzenden naar de politie. Ook getuigen die meer informatie hebben, iets hebben gezien of gehoord, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Dit kan eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.

Auteur

redacteur