Trainer Jan van der Bij Harkema-Opeinde ontslagen

Harkema

Harkema-Opeinde heeft trainer Jan van der Bij op non-actief gezet.

De oefenmeester, bezig aan zijn derde seizoen op De Bosk, werd maandagavond door het bestuur van zijn ontslag op de hoogte gebracht. Het nieuws kwam voor Van der Bij als een verrassing. ,,Natuurlijk weet je dat een trainer wordt afgerekend op de resultaten. Maar dat het zo vroeg in het seizoen gebeurt, had ik niet verwacht.” Het bestuur bekritiseerde ook de werkwijze van Van der Bij. ,,De manier van trainen, het werken met de groep. Op dat soort zaken schoot ik volgens het bestuur te kort”, aldus de oefenmeester die inhoudelijk niet verder op de zaak in ging. Van der Bij wilde wel kwijt dat de spelersgroep in ieder geval nog wel vertrouwen in hem had. Harkema-Opeinde is bezig aan een moeizaam seizoen. De ploeg staat op de twaalfde plaats (van de veertien) in de tweede klasse K en verloor de laatste vier duels. Daarin kreeg het maar liefst negentien goals tegen. In zijn eerste jaar bij Harkema-Opeinde werd Van der Bij, die ook oud-speler van de groen-gelen is, in het seizoen 2009-2010 kampioen van de derde klasse A. Als mogelijke opvolger circuleert de naam van Kees Jansen.

Auteur

redacteur