't Fean '58 veel te vriendelijk voor Balk

Surhuisterveen

Het lijkt voor 't Fean '58 op een ‘deja vu'. Net als in het vorige seizoen vliegen de ballen er wel heel gemakkelijk in bij de blauwhemden.

Met Jeroen Til op de plek van de afwezige Denny Nicolai zag het er in het restant van de wedstrijd tegen Balk dinsdagavond vooral in de eerste helft tegen het nog ongeslagen Balk defensief niet best uit. De gevaarlijke spitsen Pieter Wijnia en Johannes Altena konden zich naar harte lust uitleven. Vakkundig won Balk het restant van de eerder gestaakte wedstrijd met 3-5. Koud van start - er moesten nog 69 minuten worden afgewerkt - stond het na twee minuten spelen al 1-1. Pieter Wijnia van Balk mocht zomaar doorlopen en bracht de bal bij de boomlange spits Johannes Altena van de gasten. Ongehinderd mocht Altena de 0-1 op het scorebord noteren. Het feestje voor de gasten duurde nauwelijks een minuut. Martin Nicolai vond Imani Mchimbwa die knap de gelijkmaker scoorde. Vanaf dit moment werd het een echte wedstrijd met wel als gevolg dat de Feansters Arjan van Duinen en Willem van Kammen, overigens geheel onnodig, op geel werden getrakteerd door leidsman Jens Stoetman uit Zwartemeer. Na een kwartier spelen negeerde de overigens prima leidende Stoetman de volgens velen terecht voor buitenspel vlaggende grensrechter van de blauwhemden. Gevolg was dat Altena zijn tweede treffer mocht noteren (1-2). Jammer was het dat Arjan van Duinen vlak voor rust een grote kans voor de thuisclub liet liggen. Na vijf minuten spelen in de tweede helft speelde Jeroen Til een dubieuze hoofdrol. Na zwak verdedigen en vervolgens het veroorzaken van een strafschop was de wedstrijd in feite beslist. Altena bleef koel en deponeerde de bal achter de kansloze doelman Jelmer van der Meer. Zijn derde betekende een 1-3 voorsprong. Het viel de blauwhemden van trainer Jacob Russchen te prijzen dat het geen genoegen nam met een nederlaag. Het was dan ook Joost Nieuwenhuis die Ale Lanting in de gelegenheid stelde de aansluitingstreffer te noteren. Lang duurde de vreugde echter niet. Pieter Wijnia strafte een beoordelingsfout koelbloedig af met als gevolg de 2-4 voorsprong voor de Balksters. Invaller Bart Bosgra, in het veld gekomen voor Jeroen Til, zorgde er voor dat het alsnog een heus Feanster kwartiertje werd (3-4). Het hevige slotoffensief leverde nog wat kleine mogelijkheden op maar het laatste woord was voor Balk. Wie anders dan Johannes Altena bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-5. Het is te hopen dat de technische staf van 't Fean '58 het (defensieve) lek snel boven krijgt, anders wordt het inderdaad een heel lastig seizoen voor de blauwhemden.

Auteur

Silvan Vijver