Van de Witte hoopvol over maken van doorstart

Buitenpost

Houtindustrie Van de Witte in Buitenpost is vorige week failliet verklaard. Tot curator is mr. P.S. van Zandbergen van Machiels Advocaten uit Buitenpost benoemd. Op dit moment werkt de onderneming in opdracht van de curator door aan de lopende opdrachten.

In de komende vier tot zes weken moet een doorstartscenario worden ontwikkeld. Ondanks een sterk teruglopende markt ziet de directie van de onderneming nog voldoende kansen en mogelijkheden. ,,De vele positieve reacties van onze vaste afnemers op de nieuwe plannen zijn een extra aanmoediging voor Van de Witte om door te gaan met het ontwikkelen van de doorstart. Een andere marktbenadering met een duidelijke missie, visie en strategie moet tot een win/win situatie leiden voor Van de Witte en zijn afnemers en leveranciers.” In overleg met de curator zal deze week hiervoor een nieuwe onderneming worden opgericht: Houtindustrie Buitenpost BV. Voor klanten en opdrachtgevers is er de zekerheid gecreëerd dat de nieuwe onderneming Houtindustrie Buitenpost van de lopende opdrachten de garantie overneemt. Voor alle overige orders geldt voor zover van toepassing de zogeheten SGT-garantie.

Auteur

redacteur