Offday Frigro in topper tegen DTG

Gerkesklooster

Frigro heeft de topper tegen DTG verloren. Beide ploegen hadden nog geen puntverlies geleden en er stond dus het heuse ´Herbstmeistertitel` op het spel. In een wedstrijd waarin niks lukte aan de kant van Frigro, ging de winst uiteindelijk met 2 – 8 naar DTG.

Bij beide partijen lukte er aanvallend niet veel. Na een klein kwartier kwam de 0 – 1 op scorebord door een afstandsschot van een heer van DTG. Vrij snel hierna was het andermaal een heer die van afstand raak schoot, 0 – 2. Ook het tweede aanvalsvak van Frigro kon maar moeilijk tot doelpunten komen. Al vrij snel liep DTG uit naar 0 – 4 door afstandsschoten van een dame en een heer. Vlak voor rust werd het zelfs 0 – 5, waarna een warm kopje thee werd opgezocht. Duidelijk was wel dat Frigro niet eens de mindere was, echter er werd niet gescoord. Na rust kwam eindelijk de hatelijke nul van het scorebord, het was Tanja Wouda die een inloopbal maakte. Gevolgd door andermaal een afstandsschot van een heer van DTG. Alsof het nog niet duidelijk genoeg was dat het een off day was voor Frigro werd er ook nog een strafworp gemist door Christiaan van der Molen. Jan Veenstra en Marije van der Weg kwamen in het veld voor Jan Robert Postma en Gerdien Kuipers. DTG liep uit naar 1 – 7 door een inloopbal van een heer. Wim Oostra pakte een kans bij de korf, waarna DTG de eindstand van 2 – 8 op het scorebord bracht door een kansje van een heer.

Auteur

redacteur