SC Veenwouden verliest bekerwedstrijd ruim van Leeuwarder Zwaluwen

Feanwâlden

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot bekervoetbal zaterdagmiddag in Feanwâlden: Mooi weer, veel toeschouwers en een aantrekkelijke tegenstander in de vorm van 1e klasser Leeuwarder Zwaluwen.

Helaas is het nooit een echte bekerwedstrijd geworden. Daarvoor was Leeuwarder Zwaluwen te goed voor SC Veenwouden dat niet echt thuis gaf deze middag. De wedstrijd begon wel aantrekkelijk met snel op en neer golvend spel. Beide teams toonden aanvallende intenties, waarbij de Zwaluwen het veelal zocht in snelle verplaatsingen van de bal via de beide vleugelaanvallers. SC Veenwouden zocht iets meer combinerend de aanval. Dit alles was best een aantrekkelijk schouwspel. In de 17e minuut was het raak voor Leeuwarder Zwaluwen nadat spits Mark Kleefstra de bal op rechts ontving. Zijn voorzet kon ongehinderd door de SC Veenwouden-verdediging, via Remco Perton worden verzilverd. Daarna zakte de wedstrijd terug in peil en er gebeurde eigenlijk nog maar weinig in het veld aan beide zijden. In de 34e minuut werd een vrije trap van Jordy Weykamp door Zwaluwen-doelman Jeroen Feitsma tot corner verwerkt. In de 44e minuut werd een ingooi van Chris van der Horst ingekopt door Thomas Helfferich. De bal belandde via de binnenkant paal in het Veenwouden-doel, 0-2. Na de thee zette Leeuwarder Zwaluwen al snel de wedstrijd definitief in het slot door een doelpunt van linkerspits Yannick de Boer. In de 56e minuut greep doelman Coenraad van der Mark goed in op een tweetal inzetten van Zwaluwen-aanvallers. Hierna kabbelde de wedstrijd rustig voort totdat SC Veenwouden-invaller Johannes de Jong in de 71e minuut zijn inzet via de paal naast zag gaan. In de 74e minuut maakte Zwaluwen-spits Mark Kleefstra heel fraai de 0-4. In de 89e minuut redde Johannes de Jong de eer voor SC Veenwouden, zijn uitstekende schot was doelman Jeroen Feitsma te machtig, 1-4. Scheidsrechter Bert Volders, die deze wedstrijd bekwaam leidde floot direct daarna de wedstrijd af. Leeuwarder Zwaluwen bekert verdiend door en tankte zelfvertrouwen voor de competitie. SC Veenwouden moet komende zaterdag de draad in de competitie zien op te pakken tegen hoogvlieger ONR.

Auteur

redacteur