Eretreffer Jordy van Wijk

Heerenveen

Sportclub Heerenveen heeft gisteravond de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys met 6-1 gewonnen. In een volgepakt Abe Lenstra stadion werd het een vermakelijke wedstrijd, waarin de Boys dapper knokten voor een goed resultaat, maar simpelweg kwaliteit tekort kwamen. Hoogtepunt voor de fans uit Harkema en omgeving was natuurlijk de 3-1, na een fraaie actie gescoord door Jordy van Wijk.

Hoewel er natuurlijk sprake was van een kansloze missie, hadden toch ruim viereneenhalf duizend Boys-fans de gang naar Heerenveen dus niet voor niets gemaakt. Natuurlijk was er hoop op een stuntje. Die was echter na 25 minuten al vervlogen, want toen al stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord. Filip Djuricic, Ramon Zomer en Bas Dost waren succesvol. Vervolgens schakelden de profs een tandje terug en zo kon Jordy van Wijk zich in de 36-ste minuut langs een aantal Heerenveen verdedigers worstelene en de bal vervolgens feilloos langs de debuterende doelman Rene Oosterhof binnen schieten, 3-1. Ook na de pauze deed de thuisclub het rustig aan, tot ergernis van trainer Ron Jans. Zijn ploeg was te rustig en vaak ook te gemakzuchtig. Vooral in de passing, en dan met name de eindpass, ging er nogal wat fout. Het had daardoor ook nog 3-2 kunnen worden, want Oebele Schokker kreeg daartoe nog een mooie kans, maar de ‘Maradonna fan De Wâlden' liet die kans onbenut. Daarop scoorde Luciano Narsingh aan de andere kant van het veld wel keurig 4-1. Oud-Heerenvener Lesley Fellinga beleefde weinig plezier aan zijn invalbeurt, want in de 71-ste minuut kreeg hij rood van de weinig coulante Ruud Bossen, na een overtreding op Narsingh. Bas Dost, die eerste nog probeerde Bossen op andere gedachten te brengen, schoot vervolgens wel onberispelijk de strafschop hard en hoog langs ex-Heerenveen-keeper Jacob de Vries. Het slotakkoord werd verzorgt door Quenten Martinus, die attent reageerde op een steekpassje van alweer Luciano Narsingh, en de bal fraai over het uitgestoken been van De Vries stiftte. Heerenveen bekert verder (donderdagavond is de loting) en Harkemase Boys kan met opgeheven hoofd terugzien op een aardige wedstrijd. De ploeg van Wieb Rodenhuis kan zich nu volledig richten op de competitie in de Topklasse.

Auteur

redacteur