Leerlingen De Saad weer veilig op weg

Damwâld

Vanmorgen werden 120 fietsen van leerlingen uit klas 1 van Christelijke Mavo De Saad in Damwâld gecontroleerd op zichtbaarheid. Het initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN), gemeente Dantumadiel en De Saad moet ervoor zorgen dat de jeugd zich bewust is van het belang om zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers.

Onder toeziend oog van wethouder Bos werden de fietsen gecontroleerd door de heer en mevrouw Idskema. Al 15 jaar zetten zij zich vrijwillig in voor dit project. Eventuele kleine gebreken werden meteen gerepareerd door fietsenmakers Haisma uit Broeksterwâld en Riemersma uit Ternaard. VVN levert de materialen voor de fietscontrole. Elke goedgekeurde fiets kreeg de sticker Fiets oké. Verder kregen de leerlingen voorlichting van Bruning en Krotje van Chauffeursvereniging Fryslân over de dode hoek door zelf achter het stuur te kruipen van de vrachtauto. De vrijwilligers gaan jaarlijks diverse scholen langs om schoolkinderen voor te lichten over zichtbaarheid in het verkeer.

Auteur

Anne de Jong