Agent en Feanwâldster geslagen

Leeuwarden

De politie heeft vanmorgen rond vijf uur een 18-jarige inwoner van Hoorn aangehouden voor mishandeling. Bij het gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein in Leeuwarden was een ruzie ontstaan tussen twee groepen jongeren. Agenten die hier getuige van waren probeerden de partijen uit elkaar te halen en te scheiden. Hierbij werd een agent door de 18-jarige geslagen. In het tumult dat ontstond kon de 18-jarige kon niet direct worden aangehouden en hij zag kans om de agent nog een keer te slaan. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat de rust was teruggekeerd zijn de jongeren die betrokken waren bij de ruzie gesommeerd om weg te gaan. Bij het station laaide de ruzie echter weer op en werd een 20-jarige inwoner van Veenwouden geslagen. Hij liep een gebroken neus op. Voor deze mishandeling werden twee 19-jarige inwoners van Hoorn, een 17- jarige inwoner van Hoorn en een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden.


Auteur

Anne de Jong