Sinterklaas spoorloos in Ternaard

Ternaard

Sinterklaas weer in Nederland aangekomen, en bracht zaterdag meteen een bezoek aan het dorp Ternaard. Dit verliep echter niet zoals het was gepland. Eerst werden alleen zijn Zwarte Pieten in Ternaard gezien. Na een uitleg van de wegwijs piet werd het duidelijk dat ze Sinterklaas kwijt waren geraakt, net als enige zakken met cadeautjes. Na een telefoontje met de goedheilig man konden de kinderen zich opmaken voor een zoektocht door het dorp. Want Sinterklaas had zich gemeld bij een groot gebouw in het dorp, maar niet bij het Oude Raadhuis zoals de bedoeling was.

De zoektocht liep langs grote gebouwen in het dorp. Onder begeleiding van muziekkorps Euphonia en met een lege koets kwam de stoet uiteindelijk aan bij het verzorgingstehuis Spiker. Hier stond Sinterklaas boven op het dak. Gelukkig Sinterklaas was gevonden. Er was alleen nog een probleem: de buitendeur was in het slot gevallen en nu kon de Sint niet meer van het dak afkomen. Vlugge piet had hiervoor de oplossing, hij vloog via de trappen naar boven en opende de deur. Sinterklaas kon eindelijk mee in de optocht. De tocht werd vervolgens voortgezet richting het dorpshuis waar het grote Sinterklaasfeest werd gehouden voor de kinderen. Sinterklaas reikte daar de prijzen uit van de kleurwedstrijd. De prijswinnaars waren: Alie Margriet Kuipers (peuters), Thomas Hoekstra (groep 1,2) en Kristina Ploeg (groep 3,4). Met dansen en zingen werd Sinterklaas door de kinderen uitgezwaaid.

Auteur

Anne de Jong