De Hûnekop genomineerd voor Friese Popprijs 2011

Poppodium Romein in Leeuwarden

De Westereender band de Hûnekop is genomeerd voor de Friese Popprijs.

Op vrijdag 9 december vindt aanvang 20.00 uur in Poppodium Romein in Leeuwarden de uitreiking van de Friese Pop Awards plaats. Op deze avond worden er vier prijzen uitgereikt aan Friese popartiesten, bands en projecten. Hoofdprijs op deze avond is de jaarlijkse Friese Popprijs, die in het verleden al gewonnen werd door onder andere Wâldrock, De Kast en Meindert Talma. Vorig jaar was Nynke Laverman winnaar. In 2011 wordt de prijs voor de zestiende achtereenvolgende keer toegedeeld. De vier genomineerde zijn: Fryske Cash (een bijzonder project dat landelijk de aandacht trok), Jan ten Boom (al jaren opererend als succesvol landelijk boeker vanuit Joure), Podium Asteriks (in een jaar tijd een succesvol alternatief podium opgebouwd) en De Hûnekop (in een jaar tijd een grote aanwinst op de Friese poppadia). Naast de eeuwige roem krijgt de winnaar 1500 euro beschikbaar gesteld door de Academie voor Popcultuur en Friesland College D’Drive. Daarnaast wordt deze avond de LC Publieksprijs uitgereikt, een door de Leeuwarder Courant beschikbaar gestelde Mediacheque t.w.v. 2500 euro. Genomineerd zijn Into The Grave, Syb van der Ploeg (als Jezus in The Passion), Freeze Festival, Fryske Cash, De Popfabryk, Klopfgeist label, A Silent Express, Die Twa, Folk In De Wâlden en Frisian Metal Massacre LP. (Op deze publieksprijs wordt nog gestemd middels een stemprocedure via www.leeuwardercourant.nl). Dan wordt ook nog de Talent Award uitgereikt. Genomineerd voor de 500 euro van Friesland Pop zijn BlackBoxRed, Mr. Wallace, Reina Rodina (Wetterkâld) en Pioneers Of Love. En last but not least wordt de Klipkar+ Clip Award met als extra 500 euro van Omrop Fryslân uitgereikt. In aanmerking komen De Hûnekop met Jappie Commando, Ilanois met Starin' Into Mine, Pioneers Of Love met Walhalla en Tickets Go Past met My Confection. De erelijst bestaat inmiddels uit zestien illustere winnaars van de Friese Popprijs. 1996 Marius de Boer 1997 De Kast 1998 Meindert Talma 1999 Muziekcafé De Gloppe 2000 Wâldrock 2001 Jah Sound International 2002 Harrie Muis 2003 Autumn 2004 Mark Norman 2005 The Suicidal Birds 2006 Luie Hond 2007 Het Bolwerk 2008 3voor12/friesland 2009 Jan Switters 2010 Nynke Laverman

Auteur

Bertus Koopmans