Chantal Brunt uit Driezum in finale

Driezum

Chantal Brunt (15) uit Driezum speelt op 9 december in de Oosterpoort in de regionale finale van de Compositiewedstrijd voor jongeren.

Onder het thema ‘Vreemde Vogels' strijden zes jongeren uit Noord-Nederland om een finaleplek in de wedstrijd ‘Op weg naar Het Nieuwjaarsconcert'. Chantel Brunt speelt in Groningen de Kakelfonie nr. 1 Opus 3. Brunt speelt zelf op dwarsfluit. Voor het achtste opeenvolgende jaar organiseren de VARA en het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) deze compositiewedstrijd. Jongeren tot en met 18 jaar bedachten in het kader van deze wedstrijd hun eigen muziek. Uit de vier regio's gaan drie composities door naar de landelijke finale op 18 december, waar vier winnaars worden gekozen die met het NBE op het grote podium van Het Concertgebouw Amsterdam staan tijdens het befaamde Nieuwjaarsconcert. Het concert wordt op Nieuwjaarsdag uitgezonden door de Vara, 's avonds vanaf twintig voor acht. Het Nieuwjaarsconcert heeft dit jaar als thema ‘Vreemde Vogels'. Met de opdracht eens raar of juist normaal te doen hebben 150 jongeren hun compositie ingezonden. De beste 24 strijden in de regionale familieconcerten om een ereplaats op nieuwjaarsdag. De regionale familieconcerten passen in de sfeer van de georganiseerde chaos van het beroemde Nieuwjaarsconcert, met heerlijke muziek en verrassingen.

Auteur

Monique Westra