Record aantal bezoekers Kunstmaand Ameland 2011

Ameland

(A) - Op 20 november bezochten al 4950 mensen Kunstmaand Ameland.

Na een uiterst succesvolle editie van Kunstmaand Ameland in 2010, breekt Kunstmaand Ameland dit jaar alle records. Reeds na drie weken evenaarde het kunstevenement met liefst 4950 bezoeken het totale bezoekersaantal van vorig jaar. Met nog ruim een week te gaan, zal Kunstmaand Ameland 2011 als meest succesvolle editie de boeken in gaan. Voor veel mensen is Kunstmaand Ameland een vaste traditie geworden en mede door mond tot mond reclame is Kunstmaand Ameland de afgelopen jaren enorm gegroeid. De vrije toegankelijkheid van het werk en de locaties maakt de Kunstmaand laagdrempelig voor zowel de kunstkenner als de geïnteresseerde bezoeker. Daarnaast is de Kunstmaand ook steeds vaker in het nieuws en heeft een intensieve PR campagne ervoor gezorgd dat de Kunstmaand ook bekendheid verwerft in heel Nederland. De grootste groep bezoekers door de weeks zijn vooral 55-plussers maar in de weekenden komen ook 40-plussers graag een kijkje nemen. Het nieuwe kunstproject ‘Kunst in de Natuur’, waarbij je 3 kilometer langs de kunstlijn kunt genieten van een kunst-natuurwandeling en je onderweg negen projecten van internationale kunstenaars kunt bezoeken, is een groot succes. Hannah Streefkerk geeft tijdens deze wandeltochten uitleg over de kunstprojecten en de kunstenaars. Grote belangstelling is er dit jaar ook voor het avondprogramma waarbij optredens van werkgroep Podiumkunst, Mathilde Santing en Liesbeth List te zien zijn.

Auteur

Koos Molenaar