Verlies ASC-futsal bij Trynwâlden

Oentsjerk, sporthal

OENTSJERK - Futsal ASC 1 heeft woensdagavond de dadendrang van het ongeslagen VC Trynwâlden 2 niet kunnen stoppen. Thuisclub Trynwâlden won in Oentsjerk met 6-3 van de Augustinusga Surhuizum Combinatie.

De selectie van ASC bestond uit Alle Kramer, Alberto Elzinga, Nico Brandsma, Tamme de Boer, Peter de Beer, Tjeerd Vries en Johan Nicolai. De gasten waren van te voren op de hoogte van de goede prestaties van de tegenstander. In het shirt van bouwbedrijf Jack de Boer begon ASC dan ook sterk vanaf de aftrap. Dat resulteerde direct in een kans die helaas voor ASC op de paal belandde. Na deze mogelijkheid voor de bezoekers nam Trynwâlden het heft duidelijk in handen en scoorde de thuisclub al na twee minuten de 1-0. Trynwâlden schakelde hierop nog een tandje bij en speelde zeer sterk. Dat alles gebeurde onder aanvoering van de nummer 7 die een plaag was voor de ASC-verdediging. In de zesde minuut leverde het zeer sterk en aanvallende spel van de thuisploeg ook de 2-0 op. Trynwâlden was verreweg de betere ploeg en bleef kansen creëren. Het was ASC-keeper Alle Kramer die de achterstand voor de gasten binnen de perken hield. Na een kwartier moest de ASC-defensie weer capituleren en kwam de 3-0 op het bord. Deze avond leek voor ASC uit te lopen op een deceptie, te meer omdat de kansen die er kwamen ook nog eens niet doeltreffend werden afgerond. Drie minuten voor de pauze bracht Trynwâlden ook nog eens de 4-0 op het bord. ASC kon het tempo van Trynwâlden allesbehalve volgen en in de rust was er al sprake van enige vermoeidheid in de ASC selectie. Na de korte onderbreking leek de thuisploeg enigszins wat gas terug te nemen, maar kwam ze in de 31ste minuut toch op 5-0. ASC begon wat sterker te worden maar wist dit nog niet in de score uit te drukken. In de 37ste minuut wist Trynwâlden wederom het net te vinden: 6-0. Onder aanvoering van ‘oudgedienden’ Nico Brandsma en Tamme de Boer zette ASC alles op alles om niet geheel weggespeeld te worden. Dit had tot resultaat dat Nico Brandsma met nog twaalf minuten te spelen de 6-1 kon binnenschieten. Met de goed spelende ‘jongelingen’ Tjeerd Vries en Johan Nicolai kreeg ASC wat meer grip op de tegenstander, ook mede doordat deze waarschijnlijk een tandje terugschakelde. Uit een fraaie hard genomen vrije trap werd het 6-2 door Tamme de Boer. De moegestreden jongelingen maakten nog één maal plaats voor de tevens ‘oudgedienden’ Peter de Beer en Alberto Elzinga die weer even op adem waren gekomen. Met nog acht minuten op de klok was het Peter de Beer die met een schot door de benen van de keeper de 6-3 aantekende. Voor beide ploegen volgden er daarna nog enige kansjes. Gescoord werd er evenwel niet meer. Met de uitslag van 6-3 kon ASC achteraf wel leven, te meer omdat Trynwâlden de veel betere ploeg was en zeker als een kampioenskandidaat geldt.

Auteur

Atze van der Ploeg