Lars Boom naar Centrumcross

Surhuisterveen, De Kolk

SURHUISTERVEEN – Het Wielercomité van Surhuisterveen is er in geslaagd om Lars Boom te verleiden tot een tijdelijke overstap van de weg naar het veld. Op dinsdag 20 december zal de wereldkampioen van 2008 van start gaan in de zeventiende Centrumcross van Surhuisterveen. De Vlijmenaar schreef in zijn regenboogtrui de Centrumcross-editie van 2009 op zijn naam en is ook nu weer één van de grote favorieten voor de zege in Surhuisterveen

De voorbije twee jaar is Boom voor het Rabo Proteam vooral actief op de weg. Zo won hij in zijn debuutjaar 2010 een etappe in de Vuelta. Ook in het veld staat Lars Boom nog steeds zijn mannetje. Zo liet de Raborenner in december vorig jaar in de wereldbekerveldrit van Heusden-Zolder de complete wereldtop achter zich. Ondanks de goede resultaten liet de Brabander zich niet verleiden tot deelname aan het WK in Sankt Wendel. Ook dit jaar zijn optreden in het veld beperkt tot een klein aantal veldritten. Zo laat Boom het WK in het Belgische Koksijde aan zich voorbijgaan omdat dit niet past in zijn voorbereiding op het wegseizoen. Naast de Centrumcross in Surhuisterveen gaat Lars Boom nog van start in de Wereldbekerveldritten van Namen en Heusden-Zolder en in Loenhout en Leuven. Ook zal de regerend Nederlands kampioen in Huijbergen op 8 januari zijn nationale titel verdedigen. Surhuisterveen was dit jaar al eerder in het nieuws vanwege het aantrekken van Tourwinnaar Cadel Evans. De Australiër won op 2 augustus de dertigste Profronde van Surhuisterveen. ,,In Surhuisterveen willen we altijd wereldtoppers aan het vertrek en we zijn daarom ook blij dat dat nu ook gelukt is want Lars hoort natuurlijk gewoon bij die wereldtop’’, aldus wedstrijdleider Andries Nieuwenhuis.

Auteur

Atze van der Ploeg