Senioren testen gezondheid

Dokkum

Senioren uit Dongeradeel en Dantumadiel hebben vrijdag meegedaan aan de gezondheidscheck.

DOKKUM - Senioren uit Dongeradeel en Dantumadiel hebben vrijdag meegedaan aan de gezondheidscheck. De belangstelling voor de eerste gezondheidstest was overweldigend. ,,Er hebben 46 mensen meegedaan en we hebben helaas een tiental mensen moeten teleurstellen omdat we niet meer op een dag kunnen indelen'', vertelt opbouwwerker Reina Hes van de Stichting Welzijn Het Bolwerk. De check was bestemd voor 50-plussers uit Dongeradeel en Dantumadiel. Zij werden onder andere getest op: bloeddruk, hartslag, cholesterol, bloedsuikergehalte, conditie, voedingsgewoonten/overgewicht, zicht en gehoor, welzijn en leefstijl. Aan de hand van de uitkomsten van de metingen kregen de deelnemers advies op maat van de diabetesconsulent, de diëtist, fysiotherapeut, opticien, audicien en wijkverpleegkundige. Ze konden ook spreken met de ouderen adviseur en het maatschappelijk werk. De test is georganiseerd door Thuiszorg Het Friese Land, Stichting Welzijn Het Bolwerk, Liv Voeding- en Leefstijladvies, Pearle Dokkum, Schoonenberg Hoorcomfort.

Auteur

Koos Molenaar