Nieuwe eigenaar jachthaven Oostmahorn

Oostmahorn

De voormalige jachthaven Oostmahorn is verkocht.

Pia Laning en Ron Spoelstra, bekend van de import en verhuur van zeiljachten met variabele diepgang, kochten eind september de haven die in 2011 failliet was gegaan. Ze zijn meteen begonnen orde op zaken te stellen. ,,Omdat we vanuit deze haven al jarenlang onze verhuur en import van Allures zeiljachten deden kenden we de zaak goed”, zegt Pia. ,,Vandaar dat we dit aandurfden”. Omdat ook de avontuurlijke watersporter eisen stelt aan comfort, worden de sanitaire voorzieningen naar de normen van deze tijd aangepast, met onder anderen vloerverwarming en een grote familie doucheruimte. De steigers worden voorzien van 16 Ampère aansluitingen en goede verlichting. Bovendien wordt het restaurant verbouwd. Fred de Boer, van Scheepstechniek Lauwersmeer, gaat vanuit de werkplaats op de haven zijn bedrijf runnen. Er komt bovendien een winkel op het terrein naast het restaurant.

Auteur

Monique Westra