Boekenproject op peuterspeelzalen

Rinsumageast

Op meer dan twintig peuterspeelzalen in de gemeenten Dongeradiel, Dantumadiel, Ferwerderadiel, Achtkarspelen en Kollumerland gaat deze dagen een boekenproject van start. In de peuterspeelzalen zijn mooie boekenkasten afgeleverd, maar deze kasten zijn (nog) leeg…

Op donderdag 1 - , vrijdag 2 - en maandag 5 december wordt het project op diverse plaatsen in Noordoost-Friesland officieel in gang gezet. Dit krijgt natuurlijk een feestelijk tintje, aldus Bibliotheken Noordoost Fryslân. ,,Sommige peuterspeelzalen vinden allemaal mooie cadeautjes met boeken en op andere peuterspeelzalen wordt een heel groot cadeau gebracht met maar liefst 64 boeken erin. De boekenkasten kunnen eindelijk gevuld worden en de kinderen kunnen gaan lenen én lezen!” Bibliotheken Noordoost Fryslân biedt aan peuterspeelzalen in verschillende gemeentes een mooie boekenkast met wisselende collectie boeken. Het doel is de stimulering van de taalontwikkeling. Het lenen van boeken wordt heel gemakkelijk gemaakt door de boeken op de peuterspeelzaal aan te bieden. De kinderen krijgen een leuke rugtas en kunnen de boeken eenvoudig mee naar huis nemen. Ouders worden hierover geïnformeerd en de leidsters stimuleren de uitleen. Doordat het systeem heel eenvoudig is, kost het de leidsters weinig tot geen extra tijd en de kinderen hebben het plezier ervan.

Auteur

Atze van der Ploeg