Noordoost Friese darters presteren op NK Teams

Kamerik

In Kamerik (Utrecht) werd vorige week het Nederlands Jeugd Team Kampioenschap Darts gehouden.

Hier waren twee teams met spelers uit Noordoost Fryslân afgevaardigd voor de Friese Darts Bond. Er werd gespeeld in poules met vervolgens een winnaars- en verliezerronde. Het speltype was vier keer singles (Best of Three 501) en een teamgame (Best of One 701). Tijdens de pauze waren er demonstratiewedstrijden tegen professional en voormalig Embassy-winnaar Jelle Klaassen. Het FDB-team De Strakke Smiters kwam in actie met Rick Schaafsma (Wolvega), Remon Wouters (Leeuwarden), Mats Gies (Wierum) en Pier Wiersma (Oosternijkerk). In het FDB-team Born Lucky Melle Hoekstra (Kollumerzwaag), Jordi de Kruyff (Leeuwarden), Aant Keizer (Westergeest) en Harry Boersma en Renco Krol (beiden Triemen). De Strakke Smiters speelden in hun poule tegen de jeugdteams van Darts Bond Almere en het tweede team van de Utrechtse Darts Bond uit Wijk bij Duurstede. Beide wedstrijden werden gewonnen en daaruit vloeide de kwalificatie voor de winnaarronde De eerste wedstrijd in de winnaarronde moest worden gespeeld tegen het team van de Rivierenlandse Darts Bond uit Nijmegen, wat een sterk team was, maar de Friezen wisten uiteindelijk met 3-1 te zegevieren. De halve finale ging tegen DVS Oost-Gelderland uit Deventer en was een wedstrijd van zeer hoog niveau. Na een aanvankelijke voorsprong van 1-0 moest toch het onderspit gedolven worden met 1-3. De finale werd dus net niet gehaald, maar een gedeelde derder plaats met het team van de Darts Bond Almere is wel een uitstekend resultaat. Het team FDB Born Lucky speelde hun eerste poulewedstrijd tegen DVS Oost-Gelderland, de latere Nederlands Kampioen en ging kansloos met 5-0 onderuit. Ook de tweede wedstrijd tegen de jeugd van de Rotterdamse Darts Organisatie werd verloren. Dit team bleek later het verliezend finalist. Na de nederlagen tegen deze twee sterke team, moest Born Lucky uitkomen in de verliezerronde, waar in de eerste ronde werd vrijgeloot In de halve finale moest gespeeld worden tegen het eerste team van de Utrechtse Darts Bond. Alle wedstrijden werden gemakkelijk gewonnen, zodat Born Lucky zonder de teamgame te spelen, zich plaatste voor de kleine finale. Daarin moest aangetreden worden tegen het Darts Verbond Overijssel uit Nijverdal Jordi de Kruyff won van Jeremy Kappert met 2-1, terwijl Aant Keizer met dezelfde cijfers verloor van Remco Wind. Renco Krol won met 2-1 van Tom Schulte, zodat Harry Boersma z’n partij moest winnen van Ramon Machielsen, daar anders de teamgame bepalend zou zijn. Hij won de tweede leg met een 49 finish, terwijl Ramon nog op 324 stond. Met een terechte 3-1 zege werd de kleine finale gewonnen en dus werd een fraaie vijfde plaats behaald. Op de foto v.l.n.r.: De Strakke Smiters met Mats Gies, Remon Wouters, coach Sylvester Paassen, Rik Schaafsma en Pier Wiersma. Op de foto v.l.n.r.: Born Lucky met Melle Hoekstra, Jordi de Kruyff, Renco Krol, coach Rene Hoekstra, Aant Keizer en Harry Boersma.

Auteur

Bertus Koopmans