Drie titels voor zwemster Cynthia Verkaik

Eindhoven

Op het Open Nederlandse Zwemkampioenschappen in Eindhoven heeft de 15-jarige jeugdzwemster Cynthia Verkaik uit Damwâld drie gouden en een zilveren medaille gewonnen.

Ze pakte haar titels op de 100 en 200 meter schoolslag en de 400 meter wisselslag. De zilveren medaille verdiende ze op de 200 meter Wisselslag. Indrukwekkend was haar optreden op de zware wisselnummers, waar ze de tijden van de seniorentop benaderde. Cynthia begon haar loopbaan als zwemster als 8-jarige bij De Granaet in Dokkum. Sinds een jaar zwemt zij bij Orca in Leeuwarden, waar zij traint bij Henri Koek. Die heeft er alle vertrouwen in dat zijn pupil zich dit jaar zal kwalificeren voor het Europees Jeugdkampioenschap 2012: ,,Cynthia ontwikkelt zich uitstekend en haar kans op een plaatsbewijs voor het EJK kan zij al tijdens de Swim Cup in Amsterdam verzilveren.’’ Cynthia: ,,De limiet voor het EJK was nu nog net een stap te ver, maar in maart hoop ik er helemaal klaar voor te zijn.’’

Auteur

Bertus Koopmans