Man aangehouden na klimpartij over muur politiebureau Dokkum

Dokkum

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 45-jarige inwoner van Leeuwarden op het binnenterrein van het politiebureau aan de Parklaan in Dokkum aangehouden.

De man was midden in de nacht naar het politiebureau gekomen en wilde aangifte doen van mishandeling. Eerder die nacht hadden agenten ook al bemoeienis met hem gehad. De Leeuwarder was in het centrum van Dokkum uit een café gezet vanwege zijn vervelende gedrag. De Leeuwarder kreeg bij het politiebureau te horen dat het gebouw gesloten was en twee agenten, die net naar de stad wilden voor toezicht in de horeca, vertelden de man dat hij nu niet aangifte kon doen. Ze legden hem daarna uit wanneer hij dat wil kon doen. De Leeuwarder was het hier blijkbaar niet mee eens. Hij begon te schelden en beledigde de agenten diverse malen. De man klom uiteindelijk over een muur om zo op het binnenterrein van het politiebureau te kunnen komen. Daar werd hij aangehouden. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Auteur

Atze van der Ploeg