DTS verslaat in korfbalduel Harkema

Surhuizum

De korfbalderby tussen DTS en Harkema is zaterdag in een overwinning geëindigd voor de formatie uit Surhuizum. In de Surventohal in Surhuisterveen werd het 16-12.

In de tweede minuut tekende Harkema via Janco van der Meulen haar eerste doelpunt aan. DTS reageerde echter scherp; een raak afstandsschot van Jouke Spoelstra was het antwoord. Er werd in deze periode om en om gescoord. Halverwege was de stand 8-6 in het voordeel van DTS. Na de pauze bleef de inzet bij beide ploegen groot. Hoewel Harkema aanvankelijk dichterbij leek te kruipen door een doorloopbal van Henderike Feenstra bleek het scoren bij DTS in de tweede helft toch soepeler te verlopen. Doelpuntenmakers DTS: Enne Jan Spoelstra (5), Annemarie Postma (4), Jouke Spoelstra (2), Simeon Heijkoop (2), Marleen Boersma (1) en Gerard Gjaltema (1). Doelpuntenmakers Harkema: Jan Willem Feenstra (4), Willem de Haan (4), Jacob Rinsma (1), Jelko van der Heide (1), Henderike Feenstra (1) en Janco van der Meulen (1). FOTO'S FDS FOTOPRESS

Auteur

Monique Westra