Voetbalvereniging De Lauwers vanavond op tv in Voetbal International

Warfstermolen

Na afgelopen week al een foto op twee pagina's (56 en 57) in het voetbalweekblad Voetbal International (VI) streek zaterdag een filmploeg van het tv-programma Voetbal-International op sportcomplex 't Meertenûst van SV De Lauwers neer.

De gehele dag werden opnames gemaakt voor de rubriek Nederland-Voetballand van het populaire voetbalpraatprogramma. In dit programma van Wilfred Genee en Johan Derksen wordt wekelijks aandacht besteed aan een amateurclub in Nederland. Om half tien was de filmploeg bestaande uit een regisseur, cameraman en geluidstechnicus op 't Meertenûst aanwezig. Daar werden de eerste opnames gemaakt van Ytzen Zijlstra die bezig was de kalklijnen op het B-veld te trekken. Vervolgens werd hoofdrolspelers in dit verhaal André van der Laan bezocht. Bij hem werden zelfs thuis opnames gemaakt en werd hij gefilmd bij zijn wekelijkse fietstocht naar het sportcomplex. Tussen de middag werd de filmploeg onthaald op stamppot boerenkool in de kantine. Na het uitbuiken werden de opnames hervat in de kleedkamer, waar de voorbereidingen van de wedstrijd tussen De Lauwers 3 tegen SC Veenwouden 3 werden vastgelegd. Ook de duel zelf, dat een eindstand van 2-2 kende, werd vastgelegd. De laatste opnames werden na afloop in de kleedkamer gemaakt waar de wedstrijd werd nabesproken onder het genot van een koud flesje bier. Na afloop werd de filmploeg bedankt voor hun aanwezigheid en de prettige samenwerking. Als dank kregen zij elk een fles beerenburg overhandigd om de Kerstdagen meer door te komen, waarna zij weer richting Hilversum vertrokken. Er is ruim drie uren aan opnames gemaakt. Hiervan zullen ruim twee minuten overblijven die vanavond in het programma Voetbal International, aanvang 20.30 uur, te zien zullen zijn. (Foto’s: Popke Wilpstra, v.v. De Lauwers)

Auteur

Bertus Koopmans