Zilveren Wiel van de KNWU voor Piet Aardema Surhuisterveen

Surhuisterveen, De Kolk

Surhuisterveen - Piet Aardema uit Surhuisterveen heeft dinsdag tijdens de Internationale Centrumcross het Zilveren Wiel van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) ontvangen. De Feanster kreeg de hoge onderscheiding voor zijn verdiensten in de wielersport in de afgelopen twintig jaar.

Aardema is één van de toonaangevende aankomstrechters in het jurykorps in Nederland. “Als het op uitslagen aankomt, kun je altijd op Piet bouwen,” vertelde Ger Heeringa, voorzitter van het district Noord, die de onderscheiding uitreikte. “Ook al bekleedt Piet een andere functie binnen het jurykorps dan nog doe je nooit tevergeefs een beroep op hem als het op uitslagen aankomt, zoals een tijd geleden in Vledder. Als voorzitter van de jury hield hij uit de ooghoeken het hele koersverloop in de gaten en noteerde de volgorde van de renners die finishten. De dienstdoende aankomstrechter zat echter met de handen in het haar en had geen uitslag, omdat de opname apparatuur weigerde. Piet echter toverde moeiteloos de uitslag uit de hoge hoed. Dat is één van de kwaliteiten van Piet.” Piet Aardema heeft een enorme documentatie over de wielersport. “Organisatoren, journalisten en speakers doen nooit tevergeefs een beroep op hem als het gaat om uitslagen en andere gegevens over wedstrijden,” aldus Heeringa. Niet alleen wielrennen is een passie van Aardema, ook het marathonschaatsen houdt hij nauwkeurig bij. Het talrijke publiek, waaronder heit en mem Aardema, dat bij de uitreiking van de onderscheiding aanwezig was beloonde de Feanster met een luid applaus. Foto: Martin de Jong

Auteur

Atze van der Ploeg