Wel pannenkoekschip, geen woningen op de Helling

Dokkum

De gemeente Dongeradeel wil een pannenkoekschip aan de Helling in Dokkum in principe wel toestaan, maar een ander plan voor woningbouw op het parkeerterrein wordt door Dongeradeel geweigerd. Dat liet wethouder Albert van der Ploeg donderdagavond weten in de gemeenteraadsvergadering. De beide plannen komen van verschillende ondernemers. De ondernemers achter het afgekeurde plan worden door de wethouder in januari nog uitgenodigd om te kijken of er een alternatieve locatie voor die plannen is. In het Masterplan Waterfront Dokkum wordt de locatie aan het Hellingpad wel genoemd. In combinatie met het opknappen van de oever zou een horecafunctie kunnen worden gecreëerd.

De twee plannen voor de Helling zijn totaal verschillend. Het afgewezen plan is een plan waarbij op het parkeerterrein een horecalocatie kan verrijzen, in combinatie met woningbouw. Dat plan ziet de gemeente niet zitten, omdat de gemeente de parkeerplaatsen op de Helling niet kan missen. De gemeente is wel positief over het andere plan. Dat gaat om het starten van een pannenkoekschip aan de Helling. De betreffende ondernemers hebben inmiddels een subsidie van 10.000 euro uit Plattelandsprojecten van de provincie Fryslân ontvangen. Ook is er een schip aangekocht. De laatste drempel is alleen nog het verkrijgen van een omgevingsvergunning, aldus wethouder van der Ploeg. Daarna kan het pannenkoekschip haar deuren openen.

Auteur

Koos Molenaar