Ameland zingt voor moeders in oorlogsgeweld

Buren Ameland

´Ameland zingt voor verdraagzaamheid´ was de titel die werd gegeven aan het spontane zangfeest op het pleintje in Buren. Bente van Houten zong, daar bij het beeld van Ritskemooi, haar lied 'Let this be the day,' het speciaal voor Ameland voor Serious Request geschreven lied over moeders in oorlogsgeweld en over vrede op aarde. Samen met accordeonist Daniël Metz zong ze ook nog ´Go tell in on the mountain´ en ´Silent Night.´ Firma de Haan zorgde voor het geluid, de stroom kwam van De Driesprong en De Klok had de chocolademelk heet. De actie, geïnspireerd op de flashmob in een boekhandel in Frankfurt, werd bij de bevolking aangeprezen vanaf de kansel, via twitter en Facebook. Dit was blijkbaar voldoende aandacht, want het stond gezellig vol in het centrum van Buren. Op Ameland is tot nu toe 369 euro ingezameld.

Bente van Houten is nog in de strijd voor de Skinny Love contest van Giel Beelen. Stemmen kan nog tot 3 januari.

Auteur

Koos Molenaar