Be Quickloop op 7 januari 2012

Dokkum

Het nieuwe jaar begint voor de SV Friesland met het organiseren van de Be Quickloop in Dokkum, in samenwerking met de Loopgroep Dokkum e.o. en de cvv Be Quick Dokkum.

De loop is zeker niet alleen bedoeld voor de geoefende atleet, maar voor iedereen, jong en oud, is van harte welkom. De Be Quickloop is altijd een erg gezellig sportief evenement en na afloop in de ruime voetbalkantine op het Tolhuispark is het ook goed toeven. In de voetbalkantine is er een aparte inschrijftafel voor de jeugdlopen of 1 en 2,5 kilometer. Zij gaan als eerste van start. Voor de jeugd zijn prachtig prijzen beschikbaar. Om 11.00 uur starten vervolgens de senioren. De deelnemers aan de 5 en 10 kilometer vertrekken tegelijk met de atleten op de Halve Marathon. Ook deze editie worden er zeker 300 deelnemers aan de start, vanaf het ruimte parkeerterrein op het Tolhuispark, verwacht. Halverwege de prachtige routes zullen vrijwillgers van de cvv Be Quick D. de deelnemers lauw water en thee aanreiken. Na de finish is er verzorging met bouillon, multivruchtendrank, thee en fruit. Marathonklokken geven hier de gelopen tijd aan, die samen met een fotoreportage vanaf 8 januari te vinden is op www.svfriesland.nl. Hierop vindt u ook alle info. (Foto Alex Bouma)

Auteur

Bertus Koopmans