Opnieuw voor miljoenen aan vuurwerk de lucht in

Kollum

Vanmorgen is landelijk de verkoop van vuurwerk van start gegaan. Tot en met oudejaarsdag kan vuurwerk worden gekocht.

De vuurwerkbranche verwacht dat er dit jaar voor ongeveer 65 miljoen euro aan vuurwerk wordt verkocht, een zelfde bedrag als vorig jaar. Deze jaarwisseling staat vooral in het teken van samen vuurwerk kopen. Buurtbewoners verenigen zich en kopen samen straatpakketten. Meer spektakel voor minder geld per persoon. Welkoop, die op grote schaal vuurwerk verkoopt, signaleert dit als een opvallende trend. Nu al zijn er twee maal zoveel straatpakketten verkocht als vorig jaar. Het siervuurwerk is dit jaar nog populairder dan voorgaande jaren. Maar liefst 85 procent van de vuurwerkklanten tovert de lucht om in een duizelingwekkend kleurrijke sterrenhemel. Toch is ook het knalvuurwerk nog altijd gewild, en dan in het bijzonder onder jongeren. In Kollum konden de vuurwerkliefhebbers vanaf gistermorgen terecht bij Formido. Velen kwamen toen al hun eerder bestelde vuurwerkpakket in ontvangst nemen. FOTO'S FOKKE JONGSMA

Auteur

Anne de Jong