Poolse klappers in Kootstertille

Kootstertille

De politie heeft woensdagavond op diverse plekken in de provincie Friesland (illegaal) vuurwerk in beslag genomen. Eén van die plekken betreft Kootstertille.

In een woning in Kootstertille vonden agenten een doos met vuurwerk. In de doos zaten zogeheten Poolse klappers. Het vuurwerk werd in beslag genomen en tegen de 24-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt. In schuur achter een woning aan de Norgerweg in Haulerwijk werd eveneens een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Daarbij werd de 49-jarige bewoonster aangehouden. Agenten hadden informatie gekregen dat in de woning een partij vuurwerk lag opgeslagen. Ook in een woning in Waskemeer vonden agenten vuurwerk. Deze partij van twaalf kilo werd in beslag genomen. Tegen de 42-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt. Tenslotte werden in een woning in Oosterwolde nog een aantal nitraatbommen aangetroffen. Ook deze werden in beslag genomen. Tegen de 22-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt.

Auteur

Atze van der Ploeg