Vluchtende hennepkwekers gepakt in Noardburgum

Hurdegaryp

Drie vluchtende hennepkwekers zijn donderdagmiddag op de Stateheide in Noardburgum aangehouden. Zij sloegen op de vlucht nadat de politie hun kwekerij had ontdekt in een leegstaande boerderij aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp.

De aangetroffen hennep in de kwekerij had een straatwaarde van zo’n 600.000 euro. De zaak kwam aan het licht in een onderzoek naar gestolen tractoren. Nadat het drietal op de vlucht was geslagen kwam al snel het bericht dat ze op de Stateheide in Noardburgum waren aangehouden. Een getuige had het trio door de weilanden zien lopen en vertrouwde het niet. De man waarschuwde de politie en gaf daarbij de looprichting van het trio door. Het was duidelijk te ruiken dat de drie uit de hennepkwekerij afkomstig waren. Alle vijf hennepkwekers werden naar het politiebureau gebracht en voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens de ontmanteling van de kwekerij stelden een aantal agenten een nader onderzoek in om de zes gestolen tractoren te vinden. Daarbij gingen ze naar een bedrijf in Dokkum en Westergeest. In Dokkum werden geen tractoren aangetroffen. Op de Beintemawei in Westergeest was het echter wel raak. Daar vonden de agenten op een terrein van een bedrijf één van de gestolen tractoren. De tractor werd in beslag genomen en een 56-jarige inwoner van Dokkum werd aangehouden op verdenking van heling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Auteur

Silvan Vijver