Dressuurdemonstratie met KWPN-hengst Dream Boy

Drachten

Internationaal Concours Noord Nederland Drachten staat van 5 tot en met 8 januari in het teken van dressuur op topniveau.

Maar hoe kom je bovenaan die ladder terecht? Dressuuramazone Gerdine Maree uit Honselersdijk komt zaterdagavond 7 januari tekst en uitleg geven over het begin: de africhting van het jonge paard. Daarvoor neemt ze de 3,5-jarige KWPN-goedgekeurde hengst Dream Boy mee. Een gitzwarte zoon van Vivaldi uit een Ferro-merrie die zijn naam nu al waar maakt. Dream Boy behoort tot de meest getalenteerde dressuurhengsten van zijn jaargang. Hij werd in het voorjaar van 2011 goedgekeurd door het KWPN met diverse achten op het rapport en een 8,5 voor zijn galop. “Het is echt een droom om ermee te werken”, vertelt Gerdine Maree. “Hij is werkwillig, positief ingesteld en heeft heel veel aanleg voor het dressuurwerk. In Drachten wil ik samen met Tim Coomans, de fokker van Dream Boy, wat laten zien over de opleiding van een jong paard.” Gerdine Maree slaat tegelijk drie vliegen in één klap. Ze vindt het niet alleen leuk om de mensen een blik in haar ‘keuken’ te bieden, de fokkers kunnen Dream Boy bewonderen en het optreden is direct een mooi opleidingsmomentje voor de hengst, aangezien hij nog niet vaak van huis is geweest. Grote kans dat we van Dream Boy in de toekomst nog veel gaan horen. Hij heeft de kwaliteiten en Gerdine Maree heeft al menig toppaard opgeleid, zoals Lancet die op de Olympische Spelen liep met Imke Schellekens en later nog eens met de Britse Emma Hindle.

Auteur

Bertus Koopmans