Nieuwe Apple Store opent op 1 januari in Ferwert

Ferwert

De resultaten van het Jong Proef onderzoek dat in opdracht van de gemeente Ferwerderadiel werd gedaan, logen er niet om: jongeren onder de 16 jaar kunnen in Ferwerderadiel eenvoudig aan bier en mixdranken komen en maken hier gretig gebruik van.

De resultaten van het onderzoek werden in december gepresenteerd in de raadscommissie. De politiek reageerde geschokt op de uitkomsten en de gemeente heeft inmiddels toegezegd om op korte termijn met een plan te komen. Apple Nederland BV streeft naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil graag een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame samenleving. De innovatieve producten van Apple kunnen hier een belangrijke rol bij spelen. Daarom wordt in 2012 de eerste Apple store in Noordoost Friesland geopend. Een Apple store is een door Apple ontworpen winkel die zich bevindt in een bestaande winkelomgeving. De uitkomsten van het Jong Proef onderzoek waren voor Apple Nederland aanleiding om deze Apple store te vestigen in een winkelpand aan de Hoofdstraat 12 in Ferwert. In eerste instantie vestigt Apple zich hier voor een proefperiode van één jaar. Na deze proefperiode wordt een beslissing genomen over een eventuele definitieve vestiging in Noordoost-Friesland. Op 1 januari 2012 om 14.00 uur vindt de officiële opening van de Apple store plaats. Deze openingshandeling zal worden verzorgd door een beroemde artiest. De identiteit van deze beroemdheid kan uit veiligheidsoverwegingen niet vooraf bekend gemaakt worden. Hierbij nodigen wij u van harte uit om op 1 januari de officiële opening bij te wonen en daarna een kijkje te nemen bij onze nieuwe store. Vanaf 2 januari is onze Apple store van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur (op zaterdag tot 17.00 uur). Om de opening van onze nieuwste winkel onder de aandacht te brengen, hebben alle inwoners van Ferwert en Hegebeintum op 31 december als voorproefje een toepasselijk cadeau ontvangen. Vanaf 2 januari zullen foto's van de Apple store en de opening te vinden zijn op www.geitefok-ferwert.nl.

Auteur

Bertus Koopmans