Groot feest in zendingstent met Martin Brand en Friesland-koor

VEENKLOOSTER

Eigenlijk zou het vorig jaar de laatste keer zijn voor het Praise United Friesland-koor, dat onder leiding stond van gospelmuzikant Martin Brand. het optrdedn in de zendingstent in Veenklooster was echter zo'n groot succes in 2015, dat het toch weer begon te kriebelen bij de organisatie en het Praise United-team. Daarom werd er zondagavond 15 mei opnieuw een 'laatste concert' georganiseerd.

Er werd een zeer divers repertoire opgevoerd. Van Psalmen tot Hillsongs, van Black Gospel via Opwekkingsliederen en Hymnes tot speciaal gecomponeerde nieuwe Nederlandstalige nummers, afgewisseld met eigen liedjes van Martin Brand, die samen met solozangers ten gehore werden gebracht. De avond werd een interactieve belevenis, begeleid door een enthousiaste professionele band, zangers en een audiovisueel team. Praise United Friesland is een interkerkelijk gelegenheidskoor, dat in 2010 onder leiding van Martin Brand tot stand kwam. Doelstelling van Praise United Friesland is het dichter bij elkaar brengen van christenen uit Friesland met verschillende achtergronden. Foto's: Sake Beerstra

Auteur

Marike Van der Molen