Feestelijke binnenkomst vierdaagse in Kollum

KOLLUM

Ook dit jaar werd in Kollum weer traditioneel de avondvierdaagse gehouden. Het wandelevenement vond plaats van 30 mei tot en met 2 juni. De start was elke dag om 18.00 uur op het Maartenplein.

Donderdag 2 juni was de grote finaledag, alle deelnemers werden feestelijk binnengehaald op het Maartensplein waar de ouders, pakes en beppes de kinderen op stonden te wachten met cadeautjes, bloemen en snoep. Na vier avonden lopen werd iedereen beloond met een fraaie medaille. Bij de Pruttelpot werden de wandelaars op een lekker ijsje getrakteerd. Bovendien werden ze enthousiast verwelkomd met muziek van Brassband Wilhelmina Dit jaar werden de vijf en de tien kilometer georganiseerd door de Prins Bernhardschool in samenwerking met Plaatselijk Belang Kollum onder auspiciën van de K.N.B.L.O. Alle basisscholen van Kollum, Oudwoude, bewoners van Talant en 35 jeugdleden van judo club Kollum deden mee. Bij de start waren er 450 wandelaars. Foto's: Sake Beerstra

Auteur

Marike Van der Molen