Ameland viert dertigste Rôggefeest

NES

(A) - Het Rôggefeest is een niet meer weg te denken straatfestival dat elk jaar plaats vindt op de eerste vrijdag van augustus in Nes op Ameland. Dit jaar werd het feest voor de dertigste keer gehouden. Er was weer vanalles te beleven. Voor de jeugd waren er diverse activiteiten zoals een circus, schminken, fiets je schilderij, chocolade welness, boogschieten en stokpaardjes maken. Van oudsher is het middaggedeelte het moment waarop de straatartiesten het publiek vermaken, maar gaandeweg krijgt de muziek de overhand. Een beetje teveel van het goede, want daarvan is 's avonds genoeg te horen. Het is wel eens drukker geweest op het Rôggefeest. Aan het weer kan het niet gelegen hebben, want het was geen strandweer. Aan de verhoogde entreeprijs misschien?

FOTO'S KOOS MOLENAAR

Auteur

Koos Molenaar