Vrijlating Delfsailtje live te zien

PIETERBUREN/BALLUM

 De huiler die op moederdag werd opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen en geadopteerd is  door de stichting Delfsail, zal aanstaande zaterdag worden vrijgelaten.

De premature pup was gedurende zijn hele verblijf live te volgen en nu zal ook zijn vrijlating life worden uitgezonden via het Facebook kanaal van het Zeehondencentrum. Een primeur in Nederland. Stichting Delfsail gaf de pup de toepasselijke naam “DelfSailtje”. Met deze adoptie toonde de stichting haar duurzame en regionale karakter. Bij de overhandiging van het adoptiecertificaat tijdens het Delfsail festival maakte de organisatie bekend ook de laatste pup van het seizoen te willen adopteren. Zaterdag 6 augustus zal Sailtje worden vrijgelaten door Harm Post namens de stichting Delfsail. Tussen 18:30 – 19:00 zal de live stream van de vrijlating starten via het Facebook kanaal van Zeehondencentrum Pieterburen. De vrijlating vindt plaats op een zandplaat middenin de Waddenzee.  Via de website van het Zeehondencentrum waren plaatsen aan boord te boeken. Het centrum biedt de komende maanden meerdere kleinschalige boottochten aan waarbij zeehonden worden vrijgelaten. De te vroeg geboren pup verloor zijn moeder op moederdag in de buurt van Ameland. Staatsbosbeheer vond de huiler rond de Ballumerbocht en gaf het dier over  aan de zorg van Zeehondencentrum Pieterburen. Het is de eerste huiler die deze zomer door het centrum werd opgevangen.

Auteur

Koos Molenaar