Derde prijs Lekkerste Bal Gehakt 2016 voor Uw Slager Wip

HALLUM

 De derde prijs in de wedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt is gewonnen door Uw Slager Wip uit Hallum. TV-kok en schrijver Julius Jaspers reikte de prijzen uit tijdens de prijsuitreiking op de VAS, vakbeurs voor slagers, in Amsterdam. Arno Wapenaar van de Culinaire Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen won de vakwedstrijd om de lekkerste bal. Gildeslager Goossen uit Rijssen behaalde de tweede plaats.

De gehaktballen van Uw Slager Wip winnen de derde prijs in de Lekkerste Bal Gehakt omdat ze heel lekker smaken. De jury lette onder andere op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct. De jury, bestaande uit Julius Jaspers, winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt, noemde de bal van Uw Slager Wip een toppertje: “Een echte lekkere bal. Ambachtelijk bereid en dat proef je. Deze bal is zelfs koud heel erg smakelijk!” Sybren Wip zei na afloop van de uitreiking: ”Wat een eer om de derde plaats te behalen met onze bal. Voor onze klanten was onze bal al een winnaar en met onze derde plaats wordt de kwaliteit van onze bal nog eens bevestigd.” De prijsuitreiking vond plaats op maandag 10 oktober op de VAS in Amsterdam. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury. De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest. Uw Slager Wip is al meer dan honderd jaar een begrip in Hallum en omstreken. Een familiebedrijf met inmiddels al de vierde generatie aan het roer. Acht jaar geleden is de slagerij volledig vernieuwd. Er kwam een nieuwe toonbank, energiezuinige koelmotoren en een super modern interieur. Een slagerij met heerlijke vleeswaren, producten en maaltijden.

Auteur

jkommerie