Amelander vocaal ensemble Vocalis zingt The Crucifixion

Hollum Ameland

Op woensdag 28 maart 2018 is er een bijzondere uitvoering door het Amelander vocaal ensemble “Vocalis”. Het Amelander kamerkoor onder leiding van dirigent Gijsbert de Jong zingt dan “The Crucifixion” van de Engelse componist Sir John Stainer (1840 – 1901). Het stuk is in 1887 gecomponeerd en is een meditatie over het lijden van Jezus Christus.

Vocalis zingt “The Crucifixion” - net als vorig jaar - op de woensdag in de Stille Week. De solisten zijn dit keer Marco Rypma (tenor) en Ben Brunt (bas). De begeleiding op het orgel wordt verzorgd door Eeuwe Zijlstra.

De uitvoering vindt plaats in de Nederlands Hervormde Kerk te Hollum. Aanvang van het concert is 20.30 uur, de kerk gaat ca. een half uur voor aanvang van het concert open voor het publiek. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte bij de uitgang.


Auteur

jkommerie