Dubbel goud voor timmer- en metseltalenten Dockinga College

Dokkum

Tijdens de provinciale beroepenwedstrijd Timmeren en Metselen bij Bouwmensen FNZ in Leeuwarden op 8 en 9 maart zijn leerlingen van de vmbo VAKschool van het Dockinga College, opleiding BWI (Bouwen, Wonen & Interieur), in de prijzen gevallen.

Jeffrey Wormmeester en Jelmer Boorsma wonnen de eerste prijs bij het onderdeel Timmeren. Bij het onderdeel Metselen wist Gerben Lei de eerste prijs in de wacht te slepen. 

Gerben Lei zal deelnemen aan de Landelijke Metselwedstrijd, tevens georganiseerd door Bouwmensen FNZ. In het kader van LF2018 wordt van 11 tot en met 13 april 2018 de wedstrijd gehouden in Grou. 

Volgens het juryrapport scoorden Jeffrey en Jelmer vooral op de punten samenwerking en nauwkeurigheid. Gerben werd geprezen om zijn rust tijdens het werk. Eerst goed kijken, nadenken en dan uitvoeren onder het mom van: “in een keer goed is het tien keer beter!”


Auteur

Redactie