Expositie Pieter Pander: Start Kulturele Haadstêd 2018 (ook) in Damwâld

Damwâld

In het kader van Kulturele Haadstêd 2018 heeft Galerie Jan Reinder Adema een uitzonderlijk programma samengesteld van zeer bekende nationale kunstenaars.

Pieter Pander is de eerste exposant van deze Kulturele Haadstêd-reeks. Pander is een de bekendste noordelijke realisten en is tevens een van de meest toonaangevende leerlingen van Matthijs Röling, docent aan de academie Minerva te Groningen.

Pieter Pander (1962, Garijp ) is bekend als schilder van portretten van mens en dier en weet het karakter, persoonlijkheid en kwetsbaarheid zeer doeltreffend te verbeelden. Hij had in 2007 een overzichtstentoonstelling in het Drents Museum te Assen en in de afgelopen jaren vele exposities in gerenommeerde galerieën door geheel Nederland.

Uniek mag genoemd worden dat Pieter Pander in Damwâld alleen werk op papier laat zien, omdat hij vrijwel altijd werkt met olieverf. Tijdens de expositie in Damwâld zijn trefzekere naaktstudies en niet eerder getoonde tekeningen te zien te samen met enkele robuuste tekeningen op zeer groot formaat. 

Deze expositie is te bezichtigen in de maanden maart en april, op de volgende data: 30 en 31 maart, 6, 7, 13, 14, 20 en 21 april. De galerie is geopend van 13.30 - 17.00 uur en op afspraak.


Auteur

Redactie