Nieuwe dirigent voor Gospelkoor De Regenboog

Dokkum

Gospelgroep de Regenboog heeft met ingang van januari 2018 als nieuwe dirigent Gerda Roorda. Na vijf jaar onder leiding van David van de Zee te hebben gezongen is nu het stokje aan haar doorgegeven. De groep is blij met deze nieuwe dirigent met ervaring als zangdocent, zangcoach en koordirigent.

De Regenboog is al jaren een begrip in de regio. De leden komen niet alleen uit Dokkum, maar ook uit dorpen uit de wijde omgeving. De Regenboog heeft ongeveer 40 leden, tenoren, bassen, sopranen en alten, en wordt begeleid door een eigen combo.

De groep verleent al jaren haar medewerking aan kerkdiensten en evenementen. Daarbij kan niet alleen gekozen worden uit optredens tijdens de dienst maar ook uit themadiensten. Bij een themadienst geeft de groep een eigentijdse invulling aan de hele kerkdienst voor jong en oud. Er is ruimte is voor samenzang, koorzang, meditatie, en een kindermoment. In de loop van de jaren heeft De Regenboog een uitgebreid repertoire ontwikkeld met Nederlands- en Engelstalige liederen. Dat varieert van vrolijke meezingers tot wat minder bekende of ingetogen liederen. De bemoediging door het evangelie staat daarbij centraal.


Auteur

Redactie